KÖVETKEZŐ EPIZÓD

13. évad  18. rész - Bring'em Back Alive
Hol? The CW
Mikor? 2017. Április 12. - 21:00 >> ELŐZETES

Ismertető: Lucifer átveszi a Mennyek irányítását, azonban nem minden teljesen a terv szerint alakul, elkeserítve ezzel Jo-t. Sam és Castiel meglepődnek Gabriel visszatérésén. Dean egy lépéssel közelebb kerül, hogy megtalálja Maryt és Jack-t.

 
CHAT

 
JOGNYILATKOZAT

supernaturalwebsite.gportal.hu című internetes honlap tartalma, s az oldal koncepcionális, látvány- és szerkezeti elemeinek teljessége szerzői jogi védelem alatt áll. A weboldal jogtulajdonosa fenntart minden másolással kapcsolatos nemzetközi és a magyar törvények által biztosított jogot!  |  INFORMÁCIÓK A JOGNYILATKOZATRÓL!

 
WEBOLDAL

Főszerkesztő: Kitti 
Társszerkesztők: Niki és Esther
Nyitás: 2015. Február 04.
Téma: Supernatural - Odaát
Szolgáltató: G-Portál
Design: Linda
Ajánlott böngésző: Google Chrome, Opera
Ajánlott felbontás: 1024x768
Képszerkesztő: PhotoFiltre Studio 
Elérhetőségeim: Email
Zárás: Nem tervezzük!
FACEBOOK - TWITTER

Figyelem! Az oldalon minden saját írás, vagy saját fordítás! Tilos a másolás! Ez egy non-profit rajongói oldal, mely nem áll kapcsolatban a sorozat szereplőivel vagy annak készítőivel.

 
ELIT WEBSITES

  
  
  
  

JÖN: -
SZABAD: 1/9
FELTÉTELEK

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Chuck Shurley

Chuck Shurley először a negyedik évadban bukkant fel, mint Isten megkérdőjelezhető erkölcsű prófétája és egészen a tizenegyedik szezonig kellett várnunk, hogy kiderüljön, valójában ő maga a Mindenható. A sorozat rajongóiban már az ötödik évad végén bemutatott eltűnése felvetett bizonyos kérdéseket és hát valóban… ki lenne megfelelőbb erre a szerepre, mint a karakter, aki lényegében a teljes Supernatural univerzum megalkotójának avatárja?

Isten és nővére, a Sötétség között már a kezdet-kezdete óta fennálltak bizonyos… konfliktusok. A Sötétségnek tökéletesen elegendő volt, hogy ők ketten léteznek, nem vágyott senki, illetve semmi másra, viszont Isten folyamatosan új dolgokat alkotott (Amara állítása szerint azért, mert igényelte, hogy legyenek náluk kisebb lények is, amik imádhatják őt) – amiket később testvére rendre el is pusztított. Meg akarta mutatni a Sötétségnek, hogy a teremtésben is rejtőzhet gyönyörűség, hogy nem muszáj mindennek üresnek lennie, de csúfos kudarcot vallott… újra és újra. Végül elszánta magát egy meghatározó lépés megtételére… megalkotta az arkangyalokat és a segítségükkel csatába szállt a Sötétség ellen és sikeresen elzárta őt. (Nem végezhettek vele, hiszen a létezése, akárcsak Istené, szükséges volt.) A kulcs és a zár egy pecsét lett, amit Isten kedvenc gyermeként, a Fényhozónak, Lucifernek adományozott. Úgy gondolhatta, ő elég erős lesz majd ahhoz, hogy ellenálljon a jel erejének, de – mint később kiderült – tévedett.

Miután „egyedül maradt”, Isten immáron szabadon alkothatott. A sorozatból nem derült ki egyértelműen, de valószínűleg a nagy háborút követően teremtette a leviatánokat, hiszen azok formájuk ellenére mégiscsak fizikai lények – ellentétben az angyalokkal – és a Sötétség sem pusztította el őket. Ezen lényeitől végül saját maga szabadult meg, megijedt, hogy a nagyétkű bestiák teljesen felzabálják majd a kis terráriumát, ezért létrehozta a Purgatóriumot és szépen beterelte oda őket.

Az emberiség megalkotását követően a Pecsét romboló hatása egyre inkább megmutatkozott Luciferen, aki lázadozni kezdett. Isten – ahogy később bevallotta – nem bírta nézni, mit művel döntése imádott gyermekével, ezért inkább elvetette őt magától, elfordult tőle. Ahogy a helyzet súlyosbodott, Lucifer különféle bűnöket követett el, megrontotta Atyja teremtését, démonokat alkotott, Istennek újabb óvintézkedéseket kellett hoznia az emberiség védelme érdekében. Megalkotott egy Ketrecet, ami még egy arkangyalt – de akár kettőt is, ahogy jóval később bebizonyosodott – is képes lehet fogva tartani. Ez a hely lett hosszú évezredekre Lucifer börtöne.

Nem tisztázott körülmények között végül maga Isten is köddé vált, elhagyta a Mennyeket és többé hírt sem adott magáról. A tizenegyedik évadban úgy magyarázta ezen tettét, hogy hagynia kellett felnőni a gyermekeit, hiszen senki sem szereti az olyan szülőket, akik csemetéik minden lépését igyekeznek befolyásolni. Azért azt is hozzátette, hogy volt alkalma megtapasztalni, semmit sem számít, ha megpróbál közbe lépni. Hiába tett bármit is, a végén a lényegi eredmény nem változott.

Kicsit nyersen megfogalmazva mosta kezeit és onnantól fogva nem volt hajlandó észrevenni még azt sem, mikor egyik-másik csintalan fiacskája megpróbálta szétverni a házat.

A negyedik szezon során emberi „álcában” tette tiszteletét, mint a Winchester evangélium írója. Chuck meglepve fogadta a Winchester testvéreket és eleinte nem volt hajlandó elhinni, hogy tényleg azok a srácok kopogtak be hozzá, akikről a könyvei szólnak. Itt hangzott el a szájából egy kijelentés, ami a tizenegyedik évad eseményeinek ismeretében vált csak igazán viccessé.

 

Chuck: Csak egy magyarázat van. Nyilvánvalóan én vagyok Isten.

Sam: Nem vagy Isten.

Chuck: Mi mással magyaráznád ezt? Leírok dolgokat és aztán azok valóra válnak. Igen, biztosan én vagyok Isten. Egy kegyetlen… kegyetlen, szeszélyes Isten.

 

Chuck többször is találkozott a vadász testvérekkel. Elment Deannel a motelba, ahol Sam éppen Lucifer első kreációjával randevúzott és emiatt Lilith végül kereket oldott – hiszen mikor a Próféta veszélyben van, egy arkangyal rögtön kopogtatni kezd, ami nem mindig kellemes. (Valahol ironikus, hogy Raphael volt Chuck kijelölt védnöke, aki a későbbiek során azt hangoztatta, hogy Isten meghalt.)

Becky – akihez rövid ideig… khm… érzelmi kapcsolat is fűzte – segítségével üzent Samnek és Deannek Michael kardjáról. Egy Supernatural találkozón már Becky társaságában fogadta a fiúkat és látszólag nem volt túl boldog a felbukkanásuk miatt. Mondjuk ebben nincs is semmi meglepő, hiszen a Winchester testvéreket nem vetette szét az öröm a könyvek – és rajongók – miatt.

Az évad végén – ahelyett, hogy prostituáltakat rendelt volna magának – végül megadta Deannek a temető nevét, ahol Lucifer és Michael találkoznak majd végső összecsapásuk során. Miután Sam – Luciferrel és Michaellel együtt – a Ketrecbe vetette magát és ő befejezte utolsó történetét egyszerűen csak… köddé vált és jó darabig nem is láthattuk ismét.

Mikor Kevin Tran megjelent a történetben és kiderült, hogy egyszerre mindig csak egy Próféta élhet Castiel azt mondta, hogy nem tudja, mi történt Chuckkal, de minden bizonnyal meghalt.

A musicales rész legvégén, mikor Sam és Dean már elhagyták a terepet Chuck egyszerűen csak besétált az ajtón és elégedetten nézett végig az előadás díszletein.

Ezt követően már csak a tizenegyedik szezonban jelentkezett – és ekkor rögvest meg is történt a nagy leleplezés. Megkereste Metatront, mert szerette volna, ha segít neki befejezni a memoárjait – hiszen a régi szép időkben dolgoztak már együtt néhány nagyobb lélegzetvételű munkán, bizonyos táblákon. Természetesen nem kerülte el a figyelmét, hogy Amara szabadon jár-kel, de nem állt szándékában ismét összeakaszkodni vele, inkább rejtőzködött. (Érdekes módon mikor kifejtette a véleményét az emberiségről Metatronnak, az több pontban egyezett azokkal a vádakkal, amiket Lucifer újra és újra elsorolt egy-egy vádbeszéde során. Valamint azt is elejtette, hogy Lucifer nem főgonosz.) Meglepő módon Metatron olyan szép védőbeszédet rögtönzött az emberiség érdekében, amilyen korábban ki se nézhettünk volna belőle.

Végül a további rejtőzködés helyett előlépett és megmentette Hope Springs városát – ezzel egyidőben elárulta a Winchester fivéreknek, hogy ő valójában maga Isten. Szépen a Mennybe küldte Kevin Tran lelkét – mondván eleget tett már, megérdemli a pihenést –, majd hosszasan elbeszélgetett a fiúkkal. Ezt követően valahogy ott ragadt a Bunkerban és a világ legrosszabb lakótársává avanzsált. Engedély nélkül elemelte Dean laptopját, énekelt a zuhany alatt, nem takarított el maga után…

Erősen ellenzett mindenféle Lucifer megmentésére irányuló mentőakciót, mondván fiacskája talán már régen összefogott nagynénjével az ő kiiktatása érdekében, viszont amikor Sam, az új Próféta és az igencsak megviselt Lucifer épp a végre készültek, mégiscsak közbelépett. Meggyógyította Lucifert, de ez még édeskevés volt problémáik rendezéséhez. Hosszas vita következett, melynek során egyik fél sem engedett maga igazából, de végül Chuck beismerte, hogy milyen hibákat követett el korábban és úgy festett, végre szent lett a béke.

Ő is megerősítette Lucifer korábbi állítását – miszerint Michael mentálisan nincs éppen jó állapotban –, valamint közölte, hogy nincs ideje Raphael és Gabriel feltámasztására – utalva ezzel arra, hogy más körülmények között valószínűleg nem lenne lehetetlen számára a művelet.

A nagy összefogás ellenére elég rosszul sikerült az összecsapás Amarával. A dühös nagytestvér egyszerűen kitépte Lucifert Castiel – vagyis Jimmy Novak – testéből és súlyos, végzetes sebeket ejtett magán Chuckon is. (Így kell totális kudarccal zárni egy napot.) Az egész Univerzum létezése pengeélen táncolt, hiszen Isten halála minden mást is elsöpört volna – természetesen Amarával együtt, de ő valószínűleg túl dühös volt, hogy törődjön ezzel az aprósággal. Chuck egész érdekes beszélgetést folytatott Amarával mindenféle engedetlen csemetékről és úgy festett, hogy feladta, már csak a halált várta. A két hatalmas testvér végül Dean Winchester közbenjárására kibékült és ekkor Amara meggyógyította kisöccse sérüléseit is, így aztán senkinek nem kellett meghalnia és a Világmindenség is maradhatott a helyén. Miután elbúcsúztak Deantől elhagyták a Földet. Együtt.

 

Halihó! Néhány újdonság a G-Portál Histórián! Toljuk meg az év végét, kovácsoljunk közösséget ismét! Csatlakozol? :)    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu