KÖVETKEZŐ EPIZÓD

13. évad  18. rész - Bring'em Back Alive
Hol? The CW
Mikor? 2017. Április 12. - 21:00 >> ELŐZETES

Ismertető: Lucifer átveszi a Mennyek irányítását, azonban nem minden teljesen a terv szerint alakul, elkeserítve ezzel Jo-t. Sam és Castiel meglepődnek Gabriel visszatérésén. Dean egy lépéssel közelebb kerül, hogy megtalálja Maryt és Jack-t.

 
CHAT

 
JOGNYILATKOZAT

supernaturalwebsite.gportal.hu című internetes honlap tartalma, s az oldal koncepcionális, látvány- és szerkezeti elemeinek teljessége szerzői jogi védelem alatt áll. A weboldal jogtulajdonosa fenntart minden másolással kapcsolatos nemzetközi és a magyar törvények által biztosított jogot!  |  INFORMÁCIÓK A JOGNYILATKOZATRÓL!

 
WEBOLDAL

Főszerkesztő: Kitti 
Társszerkesztők: Niki és Esther
Nyitás: 2015. Február 04.
Téma: Supernatural - Odaát
Szolgáltató: G-Portál
Design: Linda
Ajánlott böngésző: Google Chrome, Opera
Ajánlott felbontás: 1024x768
Képszerkesztő: PhotoFiltre Studio 
Elérhetőségeim: Email
Zárás: Nem tervezzük!
FACEBOOK - TWITTER

Figyelem! Az oldalon minden saját írás, vagy saját fordítás! Tilos a másolás! Ez egy non-profit rajongói oldal, mely nem áll kapcsolatban a sorozat szereplőivel vagy annak készítőivel.

 
ELIT WEBSITES

  
  
  
  

JÖN: -
SZABAD: 1/9
FELTÉTELEK

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Zakariás

Zakariás a negyedik évadban tűnt fel, mint az arkangyalok – pontosabban az akkor még odafent lakozó két főszárnyas, Raphael és Michael – hűséges ölebe. A hierarchia alacsonyabb fokain elhelyezkedő „kollégáival” ellentétben tisztában volt vele, hogy a Mennyország nem szándékozik megakadályozni az Apokalipszist – sőt, inkább sürgeti azt, vágyván Mihály végleges győzelmére. A porhüvelye öltönyt viselt, ami remekül passzolt a fontoskodó hivatalnok stílusához.

Castiel közvetlen felettese volt.

Első megjelenése alkalmával törölte Sam és Dean emlékeit és egy általa kreált, hamis élet kellékei között helyezte el őket, ahol nem voltak testvérek, jószerével még csak nem is ismerték egymást. Az egyetlen közös pont a munkahelyük volt, ahol éppen (micsoda véletlen!) kísértett egy szellem. A gyanús jelek és halálesetek ennek ellenére is felkeltették a fiúk figyelmét, akik jobb híján az internet segítségével próbáltak informálódni. Rá is leltek egy weboldalra, amit a Ghostfacers csapata működtetett. Nem emlékeztek a botcsinálta szellemvadászokra, akikkel korábban már volt szerencsétlenségük találkozni, de a szellemvadászattal kapcsolatos tippeket végül hasznosították.

Ebben az ál-életben Zakariás Dean főnökének szerepét adta magának és miután a szellem gond sikeresen megoldódott hatalmas bónuszt ajánlott a fiúnak, amit az visszautasított, mondván a Wall Street nem az ő világa. A bejelentést Zakariás nagy örömmel nyugtázta, majd rögvest vissza is adta a vadász memóriáját. Mikor az kérdőre vonta, elárulta, hogy ő Castiel felettese és egyáltalán nem állt szándékában a Földre látogatni, de Uriel árulása és az egész kis incidens szükségessé tette, hogy megjelenjen. Dean rákérdezett, hogy ez az egész valami hallucináció volt-e, de Zakariás azt mondta, hogy a helyszín és a szellem valóban léteztek, ő egyszerűen csak bedobta a helyzet közepébe az emlékeiktől megfosztott vadászokat. Dean következő kérdése az volt, hogy mégis miért volt minderre szükség, amire Zakariás megmagyarázta, hogy ő egyszerűen csak bizonyítani szerette volna, hogy Dean nem azért vadászik, mert az apja erre az életre nevelte, de még csak nem is azért, mert Isten parancsára az angyalok kimentették őt a Pokolból, hanem azért, mert a vérében van. Ellenszenves természete már ekkor megmutatkozott. Átkozottul magabiztos volt, mintha egy pillanatra sem kételkedett volna abban, hogy Dean a végén úgyis azt teszi majd, amire rendeltetett. Arra is rámutatott, hogy az idősebbik Winchester fiú élete, mint vadász, egyáltalán nem átok, szóval akár abba is hagyhatná, hogy emiatt problémázik.

A következő részben (The Monster at the End of This Book, magyarul: A próféta) megjelent a rettenetes vízióból felriadó Chuck Shurley mellett és megkérdezte, hogy mit látott. Mikor Chuck a személyazonosságát kezdte firtatni elárulta, hogy ő egy angyal, aztán az iránt kezdett érdeklődni, hogy a próféta látott-e egy konkrét eseményt. Chuck bevallotta, hogy igen, aztán megkérdezte, hogy amit látott, az tényleg meg fog-e történni. Zakariás az egyértelmű válasz helyett afelől tudakozódott, hogy ugyan tévedett-e korábban valamilyen jövőt illető esemény kapcsán? Mikor Chuck értesíteni akarta a Winchester fivéreket leállította, azt mondta neki, hogy ha mégis megpróbálná, megállítanák őt. Ezt követően Chuck azzal kezdett fenyegetőzni, hogy megöli magát, ám ezt a kijelentést – vagy inkább ígértet – Zakariás mindössze annyival elintézte, hogy akkor majd szépen feltámasztják. Végül Chuck rákérdezett, hogy akkor mégis mit kellene csinálnia, mit várnak tőle.

Erre Zakariás csak annyit mondott, hogy amit mindig is tett, írjon.

A negyedik évad fináléjában is tiszteletét tette. Miután Castiel egy erősen túldíszített szobába szállította Deant felbukkant Zakariás is és üdvözölte a vadászt. Próbálta rávenni, hogy nyugodjon meg, lazítson és ennek érdekében még a kedvenc ételeit is „elé tette”, sőt, felajánlotta, hogy a várakozás perceit – óráit – elüthetné akár azokkal a nőkkel is, akikről mindig fantáziált. Dean tetszését nem nyerték el a felkínált „ajándékok”, inkább foglalkozott volna a közelgő Apokalipszissel, meg a testvérével. Ragaszkodott hozzá, hogy Zakariás avassa be a nagy tervbe, miképp is akarják az angyalok megállítani Lilithet. Zakariás nem meglepő módon ezúttal sem felejtette a felhők fölött idegesítően felsőbbrendű stílusát. Elmesélte, hogy az utolsó kivételével már minden szükséges Pecsét megtört, de ez a végső… nos, ez más, különleges és Lilith az egyetlen, aki feltörheti. A vadász és az angyal sehogy sem jutottak dűlőre. Dean nem volt megelégedve a válaszokkal, azzal meg főképp nem, mikor Zakariás még azt is odabökte neki, hogy legyen hite.

Mikor Dean megpróbált a falat szétverve távozni – miután rájött, hogy máshogy aligha tudna – és rámutatott, hogy bármit tehet, a kár pillanatok alatt eltűnik, semmivé válik majd. Mikor a vadász újfent csak azt kezdte követelni, hogy engedjék szabadon Zakariás leintette és elmagyarázta, hogy túl veszélyes lenne az odakint bóklászó rengeteg sok démon miatt. Ismét csak szóba került Lilith és az, hogy mégis miképp lehetne végezni vele. Dean legnagyobb meglepetésére Zakariás ekkor közölte, hogy a Mennyországnak nem áll szándékában megakadályozni az Apokalipszist. Az angyaloknak az állt érdekében, hogy Lilith sikeresen feltörje az utolsó Pecsétet – azt persze elhallgatta, hogy a démon halála maga a végső Pecsét és aki feltöri, nem Lilith lesz, hanem éppen hogy Sam, az elkószált öcsike. A kiselőadásban megint csak megmutatkozott az „angyali felsőbbrendűség tudat”, hiszen azt is sikerült Dean képébe vágnia, hogy őket aztán nem hatja majd meg milliók halála. Az egész világégést szükséges rosszként definiálta, melynek végeztével végre Édenné válhat a Föld.

Egyszer csak azt vette észre, hogy Dean egy angyal szobrot fixíroz és miután némi telepátiával megerősítette gyanúját merő segítőkészségből a vadász tudomására hozta, hogy a terve úgysem jönne össze. Amikor Dean azzal érvelt, hogy Sam majd úgyis végez Lilith-tel, még mielőtt az feltörhetné a végső Pecsétet Zakariás csak annyit reagált, hogy Samnek is megvan a szerepe az egészben, majd távozott. (Előtte azért még kijött a száján egy „Isten elhagyta az épületet” mondat, vagyis ő sem hitt abban, hogy Apu egyszer még visszatérhet.)

Valamivel később arra kellett visszatérnie, hogy Castiel az önállóság útjára lépve eldöntötte, segít az idősebb Winchesternek. Számon kérte, hogy mégis mit művel, de többre már nem maradt ideje, az angyalűző varázslat messzire zavarta.

Az ötödik évad első részében is boldogított bennünket – és Winchesteréket. Megjelent Chuck házában és azt mondta Deannek, hogy vége a játékra fordítható időnek, ideje, hogy vele menjen és tegye a kötelességét. A vadász dühös vagdalkozását azzal hárította el, hogy a Mennyország nem volt okozója az Apokalipszisnek, ők egyszerűen csak hagyták, hogy megtörténhessen. Enyhén szólva is felingerelte, hogy Dean továbbra sem mutatkozott együttműködésre hajlandónak. Azt mondta, hogy Deannek volt esélye arra, hogy még idejében megállítsa Samet, de elpuskázta. Ezt követően azzal érvelt, hogy mivel mind a testvérek, mind az angyalok holtan akarják Lucifert ideje lenne feladni a makacskodást. Dean továbbra is ellenállt és Zakariást ez mind inkább felpiszkálta. Cselekedni akart, még mielőtt Lucifer megszállhatná a porhüvelyét, de balszerencséjére Chuck házából mennie kellett, mert időközben Dean is megtanult ám vérrel angyalt elűző jelet pingálni mindenféle felületekre.

Mikor Dean és Sam egy raktárban kutakodtak, hátha rátalálnak Mihály kardjára Zakariás megint csak betoppant és felhomályosította őket, hogy az nem ám egy tárgy, hanem az arkangyal tökéletes, igazi porhüvelye. Azaz Dean Winchester (akinek az egész bejelentést sikerült egy „angyal kondom vagyok. Remek, de azért passzolnám inkább” tartalmú kismonológgal lereagálnia.)

Az elutasítás teljesen hidegen hagyta Zakariást, sőt mi több, úgy határozott, hogy ő márpedig keménykedni fog. Ráunt, hogy folyton-folyvást túlóráznia kell két nyakas majom miatt, ezért aztán más megoldáshoz folyamodott. Telekinetikusan eltörte Sam lábait, aztán megpróbálta azzal megvesztegetni Deant, hogy ha szépen leejti a szappant a zuhanyzóban Bobby bácsi újra járhat. Mikor ez sem hatott megdobta Dean egy végstádiumú rákkal és eltüntette Sam tüdejét. Nem derült ki, miféle kreatív húzások voltak még a tarsolyában, mert a felbukkanó Castiel villámsebesen hidegre tette két ölebét, őt pedig megfutamította néhány jól irányzott megjegyzéssel.

A „The End” című epizódban megragadta Dean grabancát és elhajította a lehetséges jövők egyikébe. Azt akarta bizonyítani, hogy ha Dean nem mond igent Mihálynak, akkor a világ éveken belül a pusztulás szélére jut. Azt is elárulta, hogy hívő emberek segítségével találtak rá.

Megtagadta Dean hazaszállítását, amíg az nem tölt el három napot a posztapokaliptikus világban. Meg volt győződve arról, hogy a kis magánszáma jobb belátásra bírja majd Deant, de megint csak csalódnia kellett, hiszen a kirándulás másféle elhatározást hozott magával. Mikor a kiszabott idő leteltét követően visszavitte Deant a saját idejébe, már arra is kész lett volna, hogy erőszakkal kényszerítse az „Igen” kimondására, csakhogy az éppen jókor megjelenő Castiel elmenekítette előle a vadászt.

A Hold sötét oldalában végigkergette Deant és Samet a Mennyországon – hol egy túlméretezett fénycsóva alakjában, hol a sajátjában. (Castiel figyelmeztette a fiúkat, hogy maradjanak távol a fénytől.) Nagyon kitartó volt, számos szép emlékükön végigkergette a Winchester testvéreket és egy erőben megint csak sikerült kiselőadást tartania nekik (miközben ők bujkáltak). Elmondta, hogy feleslegesen rejtőzködnek, hiszen ő mindössze vissza akarja küldeni őket a Földre – na persze csak azt követően, hogy eljátszott velük egy kicsit. Mindenféle csúnya dolgot helyezett kilátásba, melyek végén szabályosan könyörögni fognak majd, hogy igent mondhassanak a két civakodó nagypályás fivérnek. Pechjére a befutó Ash még éppen idejében biztosított egérutat a srácoknak.

Mielőtt még a fiúk eljuthattak volna a Kertbe, hogy beszéljenek Joshuával, sikerült megint nyakon csípnie őket. (Ekkor említette meg azt is, hogy valódi formájában hat szárnya és négy arca van, de az emberek túlságosan is alantas lények, így korlátozott a látásuk.) Eléggé agresszíven látott hozzá, hogy ezúttal aztán már tényleg engedelmességre bírja a vadászokat. Hajszálnyit felingerelhette, hogy sorozatos kudarcai okán gyakorlatilag rajta röhög mindenki a fellegek fölött. (Bebukta a hónap alkalmazottja kitüntetést, csak mert két flanel fétises majomnak ugrálni támadt kedve.) Tényleg peches tollcsomó lehetett, mert ezúttal sem verhette agyon Winchesteréket, a felbukkanó Joshua megakadályozta. Eléggé hitetlenül fogadta a másik angyal bejelentését, miszerint az „Isten akarata” szerint jár el, de végül is nem merte megkockáztatni az ellenszegülést és inkább odébbállt.

Ezt követően már csupán egy epizódban bukkant fel (Point of No Return). Egy bárban ülve kesergett arról, hogy nem sikerült megfelelnie a főnöke elvárásának és ezért minden bizonnyal csúnya, rossz dolgok várnak rá. Egy Stuart nevű férfi – egyszerű, mit sem sejtő halandó – igyekezett lelket önteni belé. Szerencsétlen hamarosan minden jelenlévő emberrel egyetemben elhalálozott, ugyanis Mihály leszólt fentről, hogy Zakariásnak van még egy lehetősége, hogy korrigálja a hibáit. Ez némileg őt is meglepte, hiszen arra számított, hogy a főnök kivégzési szándékkal jelentkezik be nála.

Kirándult egyet Adam Mennyországába, ahol beetette szegény srácot, hogy ő a kiválasztott és amennyiben teszi, amit kell, később újra találkozhat majd az édesanyjával. Arról is gondoskodott, hogy a fiúnak ne legyen túl jó véleménye féltestvéreiről. Később megjelent az időközben feltámasztott Adam álmában (akit Castiel még időben elcsaklizott Zakariás és ölebtársai elől, aztán el is rejtett) és figyelmeztette a fiút, hogy nem bízhat Winchesterékben, hiszen ő nem tartozik a családjukhoz. Megint elhúzta a Lucifer halála után megint láthatja az anyját nevezetű mézesmadzagot és ügyesen ki is hízelegte, hogy a fiú elmondja, hol van, így aztán már nem okozott gondot begyűjteni.

Ugyanabba a túldíszített, biztonságos szobába vitte Adamet, ahol Lucifer szabadulása előtt Deant is tartották és csak itt közölte a fiúval, hogy az egész „akció” csak átverés és ő nem kiválasztott, pusztán csali. Zakariás a Winchester testvérek legnagyobb gyengeségére épített, nevezetesen arra, hogy a vérükért bármire hajlandóak. Egyszerű eszközként tekintett Adamre, akinek segítségével – na jó, inkább felhasználásával – végre sikerre viheti küldetését. Annak rendje s módja szerint Dean és Sam fel is bukkantak és viharos sebességgel óriási hátrányba – bajba – kerültek. Zakariás kínozni kezdte Samet és Adamet, ezzel próbálta rávenni Deant, hogy igent mondjon és végre beengedje Mihályt.

Dean látszólag rá is bólintott a dologra, így Zakariás nagy lelkesen hozzáfogott, hogy megidézze Mihályt. A fekete leves csak eztán következett. Dean mintegy mellékesen benyögte, hogy azt kéri majd az együttműködéséért cserébe, hogy Mihály ölje meg Zakariást. Az öltönyös rohadék felháborodásában csak hápogni tudott. Tiltakozott, azt mondta, Mihály őt úgysem ölné meg (pedig tisztában kellett lennie azzal, hogy a főnök simán lapátra teszi, ha ez kell, hogy végre belebújhasson csini kis báli ruhájába.) Az sosem derült ki, hogy mi történt volna, ha mind együtt várják meg Mihály érkezését. Zakariás élettörténetének végére végül maga Dean Winchester tette ki a pontot azzal, hogy egy óvatlan pillanatban angyalpengét állított a fejébe.

 

Halihó! Néhány újdonság a G-Portál Histórián! Toljuk meg az év végét, kovácsoljunk közösséget ismét! Csatlakozol? :)    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu