KÖVETKEZŐ EPIZÓD

13. évad  18. rész - Bring'em Back Alive
Hol? The CW
Mikor? 2017. Április 12. - 21:00 >> ELŐZETES

Ismertető: Lucifer átveszi a Mennyek irányítását, azonban nem minden teljesen a terv szerint alakul, elkeserítve ezzel Jo-t. Sam és Castiel meglepődnek Gabriel visszatérésén. Dean egy lépéssel közelebb kerül, hogy megtalálja Maryt és Jack-t.

 
CHAT

 
JOGNYILATKOZAT

supernaturalwebsite.gportal.hu című internetes honlap tartalma, s az oldal koncepcionális, látvány- és szerkezeti elemeinek teljessége szerzői jogi védelem alatt áll. A weboldal jogtulajdonosa fenntart minden másolással kapcsolatos nemzetközi és a magyar törvények által biztosított jogot!  |  INFORMÁCIÓK A JOGNYILATKOZATRÓL!

 
WEBOLDAL

Főszerkesztő: Kitti 
Társszerkesztők: Niki és Esther
Nyitás: 2015. Február 04.
Téma: Supernatural - Odaát
Szolgáltató: G-Portál
Design: Linda
Ajánlott böngésző: Google Chrome, Opera
Ajánlott felbontás: 1024x768
Képszerkesztő: PhotoFiltre Studio 
Elérhetőségeim: Email
Zárás: Nem tervezzük!
FACEBOOK - TWITTER

Figyelem! Az oldalon minden saját írás, vagy saját fordítás! Tilos a másolás! Ez egy non-profit rajongói oldal, mely nem áll kapcsolatban a sorozat szereplőivel vagy annak készítőivel.

 
ELIT WEBSITES

  
  
  
  

JÖN: -
SZABAD: 1/9
FELTÉTELEK

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
A Bunker

supernatural IMG_2655

Bár a Supernatural forgatása során nem igazán voltak állandó helyszínek, mégis van néhány olyan hely, ahova mindig visszatérnek forgatni. Bobby háza természetesen ilyen hely volt, mielőtt lerombolták. A 8. évad során megismerhettük a bunkert is, ami tulajdonképp a Winchester fiúk otthonát jelenti. Eredetileg csak "konkrét bunkerként" jegyezték fel az írók, és az Odaát design csapata csodálatos munkát végzett, létrehoztak két szobát, ami az egész középpontja. A két szoba John Marcynuk művészeti rendező szerint az "irányító központ" (a szoba a világító térképpel) és a "pince" ( a szoba, ami a kutató könyvtár)

"Talán egy hónappal előtte kaptuk a hívást mielőtt adásba került volna. Vagy másfél. Nagyon kevés időnk volt. " magyarázta Marcynuk a látogatásunk során.

"Eredetileg megírták a jelenetet, azonban az a jelenet sose került adásba. Az 'As Time Goes By' című epizódhoz tartozott. Már az epizód végén be kellett volna jönniük erre a helyre, azonban ezt átírták. A fiúk csak a következő epizód elején jöttek be az 'Everybody Hates Hitler' című epizódban. És vicces, mert nem ezt vettük fel először. Eredetileg a következő epizódhoz vettük fel, mert volt egy kis gond a színészek elérhetőségével. Lapoztunk egy kicsit az epizódoknál."

"Amikor felépítettük akkor csak két szoba volt ( a könyvtár és az irányító szoba). Most viszont már több dolgot is láthatunk. Elég sok minden megváltozott." A kezdetek óta már hozzá építették Sam és Dean szobáját, a konyhát, a 'börtönt', a lőteret és a garázst is. Azonban amíg ezeket hozzá adták, az eredeti kollekció nem igazán változott. "Ez a helyszín már 3 éves. Ez az Odaát vállalkozása"

Marcynuk Torontoból származik. Elárulta, hogy van egy vízszűrő növény Toronto keleti oldalán és ez részben ihletet adott neki a bunker egyes részleteihez. Egy hegyoldalra épült.

A felhasználás során az általános építmények létrehozása és a tervezési folyamat is fontos. Marcynuk elárulta, hogy 8 napos előkészület és 8 napos forgatás váltja egymást. "Talán 2-3 héttel a forgatás előtt megkapjuk a jelenetet, tehát már van ötletünk hogyan is kezdjünk neki mielőtt még oda jönne a rendező. Utána pedig össze tudjuk pakolni a helyet elég gyorsan."

IMG_2658 IMG_2660

Vajon lesz olyan jelenet valaha, hogy egy karakter levesz egy könyvet a polcról és kinyit egy titkos ajtót? "Úgy alakítottuk ki. Van egy kis hely a könyves polc mögött, ha valami titkos helyet szeretnének oda tenni. Már erre is felkészültünk, habár ezt még nem írták meg."

Sajnos nem minden könyv valódi.

IMG_2675 IMG_2688

A háttérben lévő teleszkóp sajnos még nem kapott túl nagy szerepet a sorozatban, csak a háttérben láthatjuk. "Egy valódi 1950-es teleszkópon alapszik. Amikor elindultunk teleszkópot keresni, nem igazán találtunk olyat ami jól mutat a képernyőn. Nem igazán készítek ezeket mostanában. A kicsi felső része valódi teleszkóp, azonban a stáb nem igazán találta lenyűgözőnek. Ezért kerestünk egy képet az '50-es évekből és a teteje nagyobb lett." Ez nagyon jól működött, hiszen a teleszkópoknak gyakran van egy kisebb, célzó távcsöve és egy nagyobb nagyító része. 

A mini hűtő már Sam és Dean műve. Azért hozták, hogy több sört tudjanak benne tartani.

"A szimbólumoknak, amiket ritkán is látunk, mindnek van valami féle jelentése" Az egyik igézetet alapul, a másik Isteni, a harmadik pedig földrajzi stb.

IMG_2676 IMG_2677

Az egész irányítóközpont egy kis délnyugati érzést ad. "Egy kicsit lehet érezni az őslakosokat" A térkép a falon "Nem igazán az Egyesült Államokat mutatja, sokkal inkább a terüelt foglalásokat mutatja be az Egyesült Államokban. Az eslő népi szimbolika van benne elrejtve."

IMG_2653 IMG_2646

"Sam és Dean szobája ugyanaz. Csak átalakíjuk." mondta Marcynuk. Dean szobája még nagyon az elején jelent meg, ezért nem csatlakozik a fő bunkerhez. "Először az idő rövidsége miatt egy raktárba építettük ki a 'Remember the Titans" epizódhoz. Utána persze visszavittük a forgatásokra."

IMG_2695 IMG_2698

Azon a napon amikor meglátogattuk őket, a konyhában függönyök lógtak le a mennyezetről, így világítják meg a helyszínt. "Általában a tetejére teszik a világítást és utána rá a függönyt."

A 10. évad 3. epizódját, amit Jensen rendezett leginkább a folyosón forgatták. Az ajtó, amire az "Electrical szó van felírva, az az ajtó volt, amit Dean betört azért, hogy megtámadja testvérét. A helyet bővítésre tervezték, különösen a folyosót. "Sosem tudhatok mit írnak bele a történetbe."

"Crowley barlangja volt a kedvencem a 6. vagy 7. évad során két vasoszloppal és ez vezetett a Leviatán történethez. Nagyon tetszett." mesélte Marcynuk

"Általában nem álló kellékeket használunk. 3 éve építettük. Még Bobby házát is felhasználtuk három vagy négy másik házhoz. Bobby és Chuck kellékei ugyanazok voltak." Három falat cseréltek le, de ha közelebbről megnézzük, akkor ugyanaz. És persze nem ez volt az első és az utolsó alkalom, hogy megcserélték a kellékeket. Ezeket a dolgokat mindig újra felhasználják. Például a 'börtön' kellékeit már használták tároló szobának és ez volt a céllövölde a 'Slumber Party' című epizódban.

Volt hogy fájdalmat okozott, ha meg kellett válni néhány kelléktől? "Nem, még nem. Jó érzés új dolgokat csinálni. És vannak olyan kellékek, amiknek határozottan mennie kell. Már elhasználtuk őket. Már régi... És azt hiszem a sorozat sikeréhez az is hozzá tartozik, hogy nem igazán vagyunk egy helyhez kötve hosszabb ideig. Bobby elment, a Rufus kabin eltűnt, Harvellék háza leégett. Csak egy kis ideig volt rájuk szükség, utána pedig nem. Jobb mozgásban tartani a karaktereket."

Az Odaátban találkozhattunk néhány érdekes motel szobákkal is. "Néhány borzasztó volt. De ez is a sorozat része, hogy más és más legyen minden alkalommal. És nem tudom mennyiszer csináltuk meg őket, de több mint 100." Marcynuk ssszerint csak 4 vagy 5 valódi motel szobában vettek fel jeleneteket a sorozat során. Néhány ezek közül az Északi parton volt, néhány pedig a belvárosban. 

Vajon mennyi móka lehet megcsinálni ezeket a helyszíneket? "Nem igazán szórakoztató. Nagyon sokszor kell lecserélni a designt egyszerűbbre." Amikor először építették az Impalát, elküldtek néhány vázlatot és kész volt egy modell is, azonban túl szép volt, nem olyan mint amit gyerekek készítettek volna, ezért le kellett egyszerűsíteniük. Annyira le kellett egyszerűsíteni, hogy az első évad során csak egy ragasztó szalag tartotta a reflektor világítást - ezek ma már nincsenek az autón. Levették őket, mert útban voltak, később pedig meggondolták magukat és visszatették őket. Az autó néhány játék verziójának van reflektor lámpája, néhánynak nincs. 

FORRÁS: tvaddict.com

 

Halihó! Néhány újdonság a G-Portál Histórián! Toljuk meg az év végét, kovácsoljunk közösséget ismét! Csatlakozol? :)    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu